Домовитися не вийшло. Росію не влаштовує позиція Білорусі щодо боргу $700 за газ

Прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву і його колезі з Білорусі Андрію Кобякову не вдалося домовитися про вирішення газової суперечки "ціною" в $700 млн

Про це повідомив глава міністерства енергетики Росії Олександр Новак, передає РБК.

Йдеться про суперечку щодо постачання російського газу.

"На жаль, не домовилися остаточно, першою чергою, в результаті того, що білоруська сторона не готова погасити накопичений борг без надання російською стороною преференцій як за ціною, так і за термінами, механізму формування ціни", — наголосив Новак.

Він також зазначив, що загальний борг Білорусі за поставлений їй раніше газ перевищує $700 млн, при цьому він назвав відмову від сплати неконструктивною позицією.

"Ми відзначаємо недостатньо конструктивну позицію білоруської сторони. Проте, переговори тривають. Не ми починали цей конфлікт, і ми розраховуємо на те, що позиція білоруської сторони буде більш конструктивною", — сказав міністр.

Медведєв на початку зустрічі з білоруським прем'єром, яка відбулася 30 березня, закликав співрозмовника "пошукати розв'язки і відповіді на ті складнощі, які з'явилися за останній час", проте особливого оптимізму з приводу результату переговорів не виявив.

Тепер суперечку належить вирішувати безпосередньо Володимиру Путіну і Олександру Лукашенко.