Харківський телеканал перевірять через передачу, замовлену путінським фондом

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення України перевірить харківський телеканал через сюжет про севастопольський інститут морських біологічних досліджень, створений окупантами на базі "віджатого" українського закладу

Про це написав у Facebook член Нацради Сергій Костинський.

"В ефірі телеканалу неодноразово транслювалася передача, присвячена Севастопольській біологічній станції з неоднозначним змістом. Цей контент має ознаки порушення вимог 9 абзацу 2 частини статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - написав Костинський.

За словами члена Нацради, авторами передачі не було зазначено, що так званий "Інститут морських біологічних досліджень ім. О. О. Ковалевського РАН" – це установа, що була створена окупаційною владою після анексії Криму та захоплення Інституту біології південних морів ім. О.О. Ковалевського НАН України.

Крім того, Нацрада телерадіомовлення виявила, що передача була профінансована Фондом "Русский мир", створеним у 2007 році указом президента Росії Володимира Путіна. Окрім призначення перевірки представники Нацради звернулися з цими фактами до СБУ.