Кількість біженців з Сирії перевищила вже 5 млн, - ООН

Кількість громадян Сирії, які протягом 6 років стали біженцями через громадянську війну, перевищила 5 млн осіб

Про це повідомили в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців, передає Deutsche Welle.

Ще близько 6,3 млн сирійців за роки військового конфлікту стали внутрішньо переміщеними особами. В УВКБ ООН закликали міжнародну спільноту об'єднати зусилля, щоб розмістити близько півмільйона сирійських біженців, які на даний момент цього потребують.

"Кількість чоловіків, жінок та дітей, які протягом шести років втекли від війни в Сирії, перевищила позначку у 5 млн. Міжнародна спільнота має робити більше, щоб допомогти їм", - йдеться у заяві УВКБ ООН.

За даними ООН, лише за перші 3 місяці 2017 року більше 250 тис. сирійців були зареєстровані як біженці. Найбільше сирійських біженців перебуває на території Туреччини - близько 3 млн. Більше млн сирійців прихистив Ліван, понад 650 тис. - Йорданія. Сотні тисяч сирійців потрапили на територію європейських держав, проте не всім був наданий статус біженців.

Конфлікт у Сирії розпочався шість років тому, у березні 2011 року, з протестів сирійців, невдоволених владою країни на чолі з президентом Башаром Асадом. Нині в країні триває протистояння між урядом та групами повстанців.