На зустрічі Росія-НАТО не вдалося порозумітися щодо України, - Столтенберг

Під час засідання комісії Росія-НАТО сторони вкотре не змогли подолати розбіжності щодо України, зокрема, щодо відведення озброєнь і визнання Росією документів, виданих "ЛНР"/"ДНР"

Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає "Радіо Свобода".

"Порушення режиму припинення вогню досягли рекордних рівнів, інтенсивні бої тривають, а важке озброєння не було відведене. Спостерігачі ОБСЄ стикаються з обмеженнями в доступі до ділянок, а іноді навіть самі стають мішенню. Викликає серйозні побоювання визнання Росією документів, виданих сепаратистами, впровадження рубля і захоплення підприємств", - сказав Столтенберг.

Також генсек НАТО наголосив, що країни-союзниці знову заявили про рішучу підтримку суверенітету та територіальній цілісності України. 

"Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконну анексію Росією Криму", - додав Столтенберг.

Під час засідання комісії сторони обмінялися думками щодо занепокоєння Росії через розміщення ротаційних батальйонів альянсу в Польщі, Естонії, Латвії та Литві. Представники НАТО, в свою чергу, висловили стурбованість навчаннями "Захід" і "Кавказ", а також російськими військовими маневрами в Криму. 

Протиріччя між НАТО й Росією поглибилися також через нещодавнє розміщення тактичних ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області. В Москві, тим часом, відзначають, що таким чином російська сторона посилює свою обороноздатність у відповідь на розгортання в Європі американських систем ПРО.