Сенатор США: Росія таки намагалася "контролювати" американські вибори

Заступник голови комітету сенату США з розвідки Марк Уорнер звинуватив Росію у втручанні в президентські вибори в США, в результаті яких перемогу здобув Дональд Трамп

Про це сенатор заявив на слуханнях у справі про вплив російських хакерів на виборчу кампанію в США, передає BBC.

Американські спецслужби вважають, що Росія намагалася допомогти Трампу виграти вибори в листопаді, завдаючи шкоди кампанії Хілларі Клінтон.

"Росія прагнула контролювати наш демократичний процес", використовуючи кампанію дезінформації у соціальних медіа, який він описує, як "російську пропаганду на стероїдах", - сказав Уорнер.

"Інформацію, яку викрали" публікували через веб-сайти, такі як Wikileaks. Уорнер сказав, що під час виборів це призводить до максимальної шкоди одному з кандидатів.

Як очікується, показання свідків у цій справі дадуть 20 осіб, в тому числі і зять президента Джаред Кушнер, який відповість на запитання сенаторів на наступному тижні.

За словами Уорнер, наступного четверга на засіданні розглянуть, як Росія могла використовувати технології для поширення дезінформації у США, у тому числі можливості генерації фальшивих новин для виборців у ключових штатах, таких, як Вісконсин, Мічиган і Пенсільванії.