Світовий банк готовий до нових програм фінансової підтримки України

Світовий банк готовий підтримувати уряд України у проведенні необхідних реформ та розглянути можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки

Про це заявив віце-президент Світового банку Кайл Пітерс під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Урядовий портал. 

"Ми готові продовжувати нашу співпрацю, спрямовану на підтримку реформ, які проводяться українським урядом, а також розглянути можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки України", – сказав Пітерс, запевнивши у готовності Світового банку підтримувати Україну на шляху перетворень.

Віце-президенти банку Кайл Пітерс та Сиріл Мюллер відзначили помітний прогрес, досягнутий українським урядом упродовж останніх 8 місяців щодо стабілізації економіки, відновлення економічного зростання, підвищення мінімальної заробітної плати.

Зі свого боку, Гройсман високо оцінив рівень співпраці між Україною та Світовим банком, подякував за підтримку у проведенні необхідних перетворень. "Україна йде шляхом перетворень, реформ і змін. У багатьох секторах ми маємо підтримку експертів Світового банку: від банківської сфери і енергетики - до реформ у соціальній сфері. Мені приємно відзначити, що ми тут достатньо глибоко співпрацюємо, а наш порядок денний – насичений. Беззаперечно, ми надаємо особливого значення співпраці зі Світовим банком і зацікавлені в тому, щоб ефективно продовжувати її", – наголосив  глава українського уряду.