Анексія Криму: 31 обвинувальний акт проти депутатів-зрадників вже в суді

Наразі правоохоронні органи передали до суду 31 обвинувальний акт стосовно депутатів Криму, які підтримали анексію півострова та співпрацювали з Росією

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що наразі кримська прокуратура веде розслідування щодо державної зради колаборантів з числа колишніх держслубовців, депутатів та суддів Криму, які перейшли на бік Росії та вчиняють дії, які утискають права українців.

Зокрема, з вересня минулого року було висунуто 31 обвинувальний акт щодо екс-депутатів кримської Верховної Ради, які голосували на анексію Криму. 

"Всього ми здійснюємо розслідування щодо всіх депутатів, близько ста, на цей момент 31 обвинувальний акт вже пішов до суду, ще щодо десятьох (депутатів, - ред.) нам суд дозволив розпочати заочне розслідування, тобто найближчим часом і вони отримають обвинувальні документи і передадуться до суду", - наголосив Луценко.

Він висловив впевненість, що цього року справи щодо всіх депутатів кримського парламенту, які співпрацювали з окупантами, будуть передані до суду, а він, у свою чергу, ухвалить рішення щодо їхнього покарання.