ГПУ пояснила, чому обшукала Антимонопольний комітет

Обшуки в Антимонопольному комітеті проводяться в рамках розслідування справи щодо ТОВ "Тедіс Україна", яке виводило гроші за кордон

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що наразі правоохоронці проводять близько 100 обшуків у компаніях, пов'язаних з дистриб'ютором тютюнових виробів ТОВ "Тедіс Україна". Це підприємство вивело за кордон 2,5 мільярда гривень, а також причетне до фінансування терористів "ДНР/ЛНР". З цим також пов'язані й обшуки у Антимонопольному комітеті.

За словами Луценка, обшуки в АМКУ проводились зранку, до початку робочого дня та без застосування спецназу.

"Зайшли слідчі для вилучення  документів, які свідчать про сприяння монопольному становищу та невжиття передбачених законом дій керівництвом АМКУ", - наголосив Луценко.

Він пояснив, що низка інших українських компаній, які хотіли б займатися дистрибуцією тютюнових виробів, зверталися до АМКУ з метою примусити виробників цигарок зруйнувати монополію та співпрацювати з іншими  дистриб'юторами. 

"Попри свої обов'язки, покладені на них законом, керівництво АМКУ не вживало таких заходів для демонополізації ринку, чим, на думку слідства, сприяло монопольному становищу компанії "Мегаполіс (Тедіс) Україна", - підсумував Луценко.