НАБУ перевіряє Садового

Директор Національного антикорупційного бюро проводить разом зі своїми детективами перевірку щодо діяльності мера Львова Андрія Садового

Про це Артем Ситник, директор НАБУ, повідомив під час брифінгу у Львові, передає Zik.

Після запитання, чи проходить перевірка Львівської міської ради щодо корупційних зловживань та освоєння коштів, які виділялись на вивезення сміття, Ситник відповів, що такими справами займається ГПУ.

"Ініціативу у розслідуванні корупційних ризиків у діяльності мерії Львова взяла на себе Генеральна прокуратура. Також хочу відзначити, що до нас не надходило жодного звернення щодо зловживання чиновниками у питанні вивезення сміття. Ми аналізували цю тему і роздумували, чи включатись у цей процес, але коли побачили, що ГПУ взялася активно розслідувати, то вирішили почекати. Якщо до нас надійде інформація, що буде стосуватись нашої компетенції, то ми, звичайно ж, підключимось", - повідомив Синик.

Крім того, директор НАБУ повідомив, що перевірка Садового проводиться не через його заяви, я в рамках повноважень антикорупційного бюро.

"Чи проводилась перевірка по Садовому – вона зараз проводиться, але не в рамках цієї заяви, а в рамках наших повноважень", – наголосив Ситник.

Нагадаємо, Садовий звернувся до НАБУ, через звинувачення у корупційних злочинах, які були оприлюднені у грудні 2016 року.

Також Артем Ситник повідомив, що до нього не надходили заяви щодо львівського сміття.