Організатори Євробачення підтвердили погрози виключити Україну з конкурсу

Європейська мовна спілка (EBU) підтвердила справжність опублікованого листа, присвяченого Євробаченню, від глави EBU Інгрід Дельтенре прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману

Про це передає DW з посиланням на oikotimes.

У цьому документі Дельтенре попередила Гройсмана, що Україну можуть виключити з майбутніх змагань, якщо українська влада не дозволить в'їхати в країну російській учасниці конкурсу Юлії Самойловій.

Крім того, вона повідомила українському прем'єру про те, що дехто з учасників конкурсу не виключає можливості його залишити.

"Жодна з країн-господарок раніше не перешкоджала виступу будь-якого артиста на Євробаченні, тож EBU на бажала би створювати прецедент в 2017 році. Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крок", - наголошується у листі.

Як ймовірний наслідок, Україна може бути виключена з майбутніх конкурсів, повідомила Інгрід Дельтенре в листі, відправленому ще 23 березня.

Згідно з текстом документа, кілька країн вже звернулися до EBU з критикою українського рішення та заявили, що обмірковують можливість залишити конкурс.

"Ми не маємо жодної інформації про те, що Юлія Самойлова може становити загрозу національній безпеці України", - йдеться в листі.