Підприємство вивело за кордон 2,5 млрд грн. ГПУ проводить обшуки

Правоохоронці викрили схему несплати податків та виведення грошей за кордон дистриб'ютором тютюнових виробів ТОВ "Тедіс Україна"

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він зазначив, що зловмисників викрили представники Департаменту у сфері економіки ГПУ, Головної військової прокуратури та Нацполіції. За його словами, мільярди гривень виводили за межі України і для фінансування тероризму.

При цьому, досудове розслідування встановило, що з 2012 року власником монопольного дистриб'ютора, що раніше мав назву ТОВ "Мегаполіс Україна", є громадянин Росії Кесаєв. РНБО застосувало проти Касаєва санкції у вигляді заборони виводу коштів з України за кордон. 

З'ясувалося, що через Касаєва на роботу до підприємства взяли людей, які всі свої рішення узгоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова". Вказаний завод постачає зброю бойовикам з окупованого Донбасу.  

"Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм - транзитерів за 2015-2017 виведено 2,5 млрд грн. Для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів", - наголосив Луценко.

Він додав, що зараз тисяча правоохоронців обшукують підприємство та проводять інші невідкладні слідчі дії.