В обстрілу консульства у Луцьку та перекритті дороги на Львівщині - ті самі організатори

Обстріл консульства у Луцьку та перекриття траси "Львів – Рава-Руська" є частинами спрямованої підривної акції, організованої одним центром – спеціальними російськими службами

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

29 березня опівночі в адміністративне приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку влучив постріл з ручного протитанкового гранатомета.

А в 10:15 того ж дня група у складі приблизно ста осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі "Львів – Рава-Руська".

Час і спосіб проведення акцій свідчать про координацію обох провокацій з метою загострення українсько-польських міждержавних стосунків та оперативної обстановки у середині держави.

Серед організаторів – уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері.

Того ж дня СБУ відкрило кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Замовником реалізації протиправного задуму російських спецслужб є лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства.