Доба в АТО: близько сотні обстрілів з використанням танків і "Градів", 10 поранених бійців

За минулу добу, 31 березня, проросійські терористи на Донбасі 94 рази обстріляли позиції сил АТО, переважно з важкого озброєння, та поранили 10 українських військовослужбовців

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на донецькому напрямку. Зі 122-мм артсистем, 120-мм та 82-мм мінометів і гранатометів бойовики гатили по захисниках Троїцького. Мінометами калібру 120 мм та 82 мм накрили позиції поблизу Верхньоторецького, Луганського та Опитного. Зі 120-мм мінометів та озброєння БМП терористи били по опорних пунктах шахти Бутівка. 

Танки, 82-мм міномети та гранатомети різних систем застосували проти оборонців Авдіївки та Опитного. З 82-мм мінометами та гранатометами обстрілювали позиції під Зайцевим, зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів били по опорних пунктах поруч Невельського. Поблизу Авдіївки та Верхньоторецького активізувалися ворожі снайпери.

На маріупольському напрямку з РСЗВ "Град-П", 122-мм артилерійських систем,  120-мм та 82-мм мінометів російсько-терористичні підрозділи накрили позиції поблизу Водяного та Гнутового, зі 122-мм артсистем і 120-мм мінометів відкрили вогонь по захисниках Широкиного, Павлополя та Красногорівки. 

Проти морпіхів у Широкиному противник застосував ЗУ-23-2 та озброєння БМП, а оборонців Березового обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки терористи били з міномету калібру 120 мм.

На луганському напрямку найгарячіше було під Кримським - опорні пункти поблизу російські найманці накривали з важких 152-мм артсистем, танку, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Зі 120-мм мінометів ворог гатив по позиціях під Попасною та Новоолександрівкою, з гранатометів - по опорних пунктах поблизу Катеринівки.

Зі стрілецької зброї було обстріляно контрольний пункт "Мар'їнка".