Статки Іванки Трамп та її чоловіка оцінили в $740 млн

Дочка президента США Іванка Трамп і її чоловік Джаред Кушнер володіють активами, вартість яких оцінюється в $240-740 млн

Про це свідчить декларація про доходи Кушнера, призначеного Дональдом Трампом своїм старшим радником, передає ВВС.

Дані про доходи зятя Трампа були оприлюднені разом із деклараціями інших ключових співробітників Білого дому. Публікувати такі дані чиновників зобов'язують етичні вимоги. У деклараціях вказані доходи та приблизна вартість активів, якими володіли співробітники на момент початку роботи в адміністрації президента.

За даними декларації Кушнера, вартість бізнесу Іванки Трамп з виробництва одягу та парфумерії складає $50 млн. Її частка в Trump International Hotel оцінюється в $5-25 млн доларів. Сама Іванка Трамп ще не публікувала дані про свої доходи, оскільки лише нещодавно стала співробітницею президентської адміністрації.

Декларація Джареда Кушнера складається з 54 сторінок. У документах вказано, що доходи Кушнера та Іванки Трамп за 2016 і частину 2017 року склали $195 млн. Істотну частину цієї суми склали кошти від продажу активів.

За даними Financial Times, адміністрація Дональда Трампа - одна з найзаможніших президентських адміністрацій в американській історії. При цьому прес-секретар адміністрації Шон Спайсер зазначив, що заможним співробітникам довелося відмовитися від багатьох активів, щоб отримати роботу в Білому домі.