В зоні АТО посилено заходи безпеки, але правила роботи преси не змінилися, - СБУ

Антитерористичний центру при СБУ запровадив тимчасові обмеження у районі проведення АТО, але вони не впливають на роботу акредитованих журналістів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У зв’язку із загостренням ситуації в районі проведення антитерористичної операції значно посилено заходи безпеки. Але для представників ЗМІ залишаються незмінними вимоги щодо дотримання встановлених правил перебування (у тому числі проведення зйомок) на об’єктах сил антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Представники ЗМІ, які отримали дозвіл на перебування в АТО, як і раніше, можуть виконувати редакційні завдання у районах, що не знаходяться безпосередньо на лінії зіткнення. Необхідність отримання додаткового дозволу на фото- та відеозйомку військових об’єктів та особового складу існувала й у попередній редакції правил. 

Виїзд журналістів на передову можливий виключно після погодження маршруту з прес-центром штабу АТО та у супроводі прес-офіцера - ця норма також не зазнала змін. Кожен журналіст, акредитований у районі проведення АТО, ознайомлений з обов’язками власника прес-карти.