ФБР створює спецпідрозділ з розслідувань російського впливу

Федеральне бюро розслідувань США створює спецпідрозділ зі штаб-квартирою у Вашингтоні, який координуватиме розслідування ймовірного втручання Росії в президентську кампанію в США в 2016 році

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на інформоване джерело.

Співрозмовник видання зазначає, що такий крок свідчить про серйозність, з якою ФБР ставиться до звинувачень на адресу Росії. За словами джерела, новий спецпідрозділ, до складу якого ввійдуть близько 20 досвідчених контррозвідників, дозволить директору ФБР Джеймсу Комі краще орієнтуватися в інформації, що надходить і "стає непідйомною".

Новий підрозділ розпочне роботу на наступному тижні. Він щотижня інформуватиме директора ФБР і щодня - його заступника. Слідчі ФБР також вивчать можливості для порушення кримінальних справ, пов'язаних з імовірним втручанням Росії у передвиборчу кампанію в США.

"На відміну від ЦРУ, ми повинні пред'являти факти, які потенційно можуть бути передані на розгляд присяжних. Ми повинні верифікувати отримані докази, але щось на кшталт Росії - це чорна діра! Дуже важко довести, що отриману звідти інформацію не було сфабриковано", - розповів The Financial Times один із агентів ФБР.