Медицина, освіта та боротьба з корупцією. Нацгвардія запроваджує спільні проекти з НАТО

Національна гвардія України буде співпрацювати з НАТО у сферах планування, медичної та соціальної реабілітації військових, боротьби з корупцією, розвитку військової освіти і стратегічних комунікацій

Про це розказав делегат Національної гвардії у засіданні Комітету партнерства та колективної безпеки Україна-НАТО полковник Кирил Сахнюк, передає прес-служба Нацгвардії.

"По-перше, ми розвиваємо процес планування. З урахуванням консультацій експертів з країн-членів НАТО в Україні проведено оборонний огляд та відпрацьовано стратегічний оборонний бюлетень. На підставі результатів останнього розроблено Концепцію розвитку Національної гвардії України до 2020 року. Все це – підґрунтя для планомірного підвищення обороноздатності України", - повідомив Сахнюк.

Крім того, за його словами, велике значення у співпраці нацгвардії та НАТО відіграють трастові фонди.

"По-друге, це заходи трастових фондів і цільових програм. Трастовий фонд – це, по суті, механізм, завдяки якому окремі держави – члени НАТО і країни-партнери на добровільній основі надають різнопланову підтримку. Це проекти медичної і соціальної реабілітації військових, розвитку військової освіти, залучення громадськості до підвищення обороноздатності країни, для розвитку стратегічних комунікацій, професійного розвитку цивільного персоналу", - додав полковник.

Саме за допомогою трастових фондів отримало нове медичне обладнання вартістю понад 65 тис. євро у відділення для реабілітації та оздоровлення учасників антитерористичної операції в медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари".

За період свого існування у цьому відділенні пройшли лікування до 650 учасників АТО та їхніх сімей.