Польські слідчі створять віртуальну карту Смоленської катастрофи

Польські слідчі мають намір створити віртуальну карту Смоленської катастрофи, на якій будуть розташовані елементи літака та тіл загиблих одразу після аварії

Про це повідомили під час прес-конференції у Варшаві представники Національної прокуратури РП, передає "Укрінорм".

"Черговий намір групи слідчих  - створення віртуальної карти катастрофи",- зазначив прокурор Марек Кучинський.

Крім того, за його словами, ще не було створено подібної карти з місця катастрофи.

"Створення такої карти, яка дуже детально показуватиме розташування елементів літака і частин тіл допоможе реконструювати подію і підготувати висновки про перебіг катастрофи",- повідомив польський прокурор.

Для створення цієї карти необхідно зібрати всі елементи розбитого літака. Зараз польські слідчі домовляються з російською стороною щодо надання юридичної допомоги.

За словами прокурора Марека Пасьонека, Національна прокуратура зібрала упродовж року 2 тис. томів у цій справі. Також прокуратура підписала угоди зі слідчими лабораторіями з Великої Британії, Північної Ірландії, Італії та Іспанії про допомогу у дослідженні як біологічного матеріалу (Італія, Північна Ірландія) так й невеликих елементів літака (Велика Британія, Іспанія) стосовно наявності на них залишкових слідів вибухівки.

Прокурор Кшиштоф Шварц повідомив, що біологічні зразки та інші елементи літака надійдуть до цих лабораторій у травні. Також він наголосив, що Польща веде по цій справі сім слідств: одне головне та ще шість, які тією чи іншою стороною торкаються цієї катастрофи.