У Криму правозахисника внесли до списку екстремістів і позбавили пенсії за допис "Крим – це Україна"

В окупованому Криму активіста й правозахисника Сулеймана Кадирова внесли до списку екстремістів, а також заблокували йому банківську карту, на яку надходила пенсія - єдине джерело доходу

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Проти мене порушено кримінальну справу за мій пост "Крим – це Україна" і на підставі цього мене внесли до списку екстремістів. Блокували банківський рахунок, куди надходить моя пенсія. Вони не мали підстав робити цього, бо це мій єдиний заробіток. 10-річна дочка, стара мама, 4 члени родини - і я зараз лишився без пенсії", – сказав Кадиров.

Активіст додав, що рішення російських властей він планує оскаржити в Європейському суді.

"Як можна позбавити людину пенсії, що гарантується не лише міжнародним правом, але й конституцією Росії? Це соціальні виплати, вони не мають права її блокувати", – додав Кадиров.

Російські силовики прийшли з обшуком до будинку кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова 5 жовтня. Під час обшуку в нього вилучили ноутбук і телефон. Обшук проводився через підозру щодо закликів до невизнання кордонів Російської Федерації та підтримки кримськотатарського батальйону "Аскер".

11 жовтня російська влада порушила проти Сулеймана Кадирова кримінальну справу за сепаратизм.