У Білорусі посадили 6 українців

Шістьох громадян України ув’язнили в столиці Білорусі після затримання в березні

Про це заявив український консул у білоруському Мінську Олександр Новосьолов, повідомляє "Радіо Свобода".

"Нам відомо про шістьох українських громадян, які перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Йде робота із забезпечення їхніх прав, я постійно в контакті з адвокатами трьох затриманих на День волі. Один відбуває 15 діб арешту, особи двох інших громадян встановлюються, оскільки в них не було при собі документів. Як тільки їхні особи будуть встановлені, вони будуть депортовані на батьківщину", – каже Новосьолов.

За його словами, затриманих 22 березня трьох громадян України він завтра відвідає в ізоляторі.

Одного з арештованих громадян України Руслана Терещенка суд у Мінську засудив до 15 діб арешту за участь у демонстрації опозиції 25 березня – на День волі.

Прізвища ще двох українців, затриманих 25 березня, досі встановлюються. Їх бачили у мінській тюрмі "На Окрестіна" – це двоє молодих хлопців, які були одягнені в тюремні роби. Їх звинувачують у причетності до нападу на будівлю податкової інспекції в Гомелі, у будівлю якої 24 березня кинули "коктейль Молотова". Повідомлялося, що при затриманні у них відібрали документи і заявили, що "втратили" їх, а також весь одяг для експертизи на предмет наявності слідів горючих або вибухових речовин.

Ще про трьох арештованих українців, протестантських проповідників, стало відомо після того, як 2 квітня з тюрми був звільнений опозиційний активіст Олесь Логвинець, який перебував в одній камері з громадянами України і розповів про них у соціальних мережах.