Угорщина розпочала кампанію проти ЄС через біженців

Влада Угорщини розіслала анкети "Зупинімо Брюссель", де запитує громадян, як має поставитися до політики ЄС, яка загрожує незалежності Угорщини

Про це повідомляє Радіо Польща.

Під час оголошення старту антибрюссельської кампанії представник влади наголосив, що найближчим часом перед Угорщиною стоять важливі рішення, пов’язані з боротьбою за їхнє майбутнє, а виграти її можна лише з підтримкою суспільства.

В анкеті – шість запитань, що стосуються позиції угорців щодо євросоюзної міграційної та економічної політики. Влада запитує також про міжнародні неурядові організації, які начебто мають підтримувати нелегальну міграцію або втручатися у внутрішні справи Угорщини.

Опитування уряду Віктора Орбана отримали назву "Національні консультації 2017". Це відповідь на впроваджені минулого тижня нові засади, які дозволяють тримати мігрантів у прикордонних таборах протягом необмеженого часу.

Подібне опитування в Угорщині проводили у 2015 році, коли влада запитувала громадян про міграцію і тероризм. Тоді Верховний комісар ООН гостро розкритикував опитування, застерігаючи, що воно може призвести до посилення ксенофобії.