Зловмисник підірвав гранату біля кафе на Дніпропетровщині: 16 поранених

16 жителів села Знаменівка Новомосковського району звернулися до лікарні через отримані поранення внаслідок вибуху гранати

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області. 

У відомстві пояснили, що інцидент стався сьогодні вночі, коли молодий чоловік кинув на землю гранату біля кафе на центральній вулиці селища. В результаті вибуху сильно постраждала автівка власниці кафе, машина взяла на себе основний удар від вибухової хвилі. Попри це, у справі не обійшлося без жертв: 16 громадян зазнали тілесних ушкоджень та звернулись до лікарень, втім їхні травми виявилися здебільшого легкими.

На місці пригоди було виявлено та вилучено запал до гранати, 19 металевих фрагментів, ймовірно уламків від гранати, куртка чорного кольору.

Також правоохоронці вже встановили 25-річного зловмисника, якого раніше вже судили. З'ясувалося, що чоловік у ту ніч був напідпитку, влаштував бійку в кафе, в результаті чого й кинув гранату на землю.

Відомості про цю подію вже внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.1, 5 ч.2, ст. 115 ККУ. Зараз вирішується питання про оголошення підозри та обрання зловмиснику запобіжного заходу.