Машиніст поїзда метро розповів про теракт у Петербурзі

Машиніст поїзда метро, у якому стався теракт, розповів про події

Петербурзьке видання "Фонтанка" опублікувало відео розмови з машиністом Олександром Каверіним.

Як заявили у Слідчому комітеті, рішення Каверіна не зупиняти потяг у тунелі допомогло врятувати життя людей. 

"Стався хлопок, запилення. Я зв'язався з диспетчером і повідомив про ситуацію. У цей момент почали надходити незрозумілі повідомлення по зв'язку "пасажир — машиніст", тому що одночасно говорили всі у всіх вагонах, про що я також повідомив диспетчеру. І прийняв рішення, згідно з інструкцією щодо дій у таких випадках, про виведення складу на станцію. Я зобов'язаний був вивести складу на станцію", - розповів машиніст.

За його словами, після зупинки складу буквально протягом хвилини вони з'ясували, що сталося.Від пасажирів першого вагона нам було зрозуміло, що хлопок був у першому вагоні, вони всі в один голос стверджували, що це сталося в першому вагоні, згадує Каверін.

"Протягом хвилини було сум'яття, потім інструктори пішли з'ясовувати далі за складом — ну, і стало зрозуміло, що стався вибух [у третьому вагоні]", - зазначив він. Потім, за його словами, резервні машиністи теж вийшли для надання допомоги. А сам він діяв за інструкцією, за вказівкою диспетчера. У той момент, продовжив машиніст, про страх думати було ніколи, треба було працювати.

"У мене вчора був важкий день. У мене не вийшло прийти додому... Я не зміг поїхати додому.. У мене сім'я, у мене діти малолітні. Об 11 годині дзвонили дружині у двері й хотіли щось з'ясувати. Це просто негарно в цій ситуації", - розповів Каверін.