В Україні шкуродерів хочуть саджати за ґрати на 8 років

Верховна Рада в першому читанні прийняла документ, яким запроваджуються штрафи за жорстоке поводження з тваринами, а за знущання - в'язниця до 8 років

Такі норми прописані в законопроекті №5119-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин).

За це рішення проголосували 243 народних депутата, передає Еспресо.TV.

Документ спрямований на посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування, а також нацьковування тварин одна на одну, їх вбивства.

У тексті закону прописано, що жорстоке поводження з тваринами, їх мордування або вчинення інших дій, які призвели до їх мук або каліцтва, може спричинити штраф від 3400 грн до 8500 грн (раніше навіть тортури, які привели до смерті тварини, передбачали штраф до 340 грн).

Крім того, жорстоке знущання над тваринами, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, можуть привести до арешту на термін до 6 місяців або обмеження волі на термін до 3 років.

А якщо те ж саме зробили в присутності малолітнього, покарання передбачає обмеження або позбавлення волі від 3 до 5 років.

Знущання над тваринами, вчинені з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, тягнуть позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.