В Європі роботи розвозитимуть піцу

Лондонська компанія Starship Technologies планує використовувати в країнах Європи шестиколісних роботів, обладнаних автоматичною системою керування, для доставки піци

Про це повідомляє Bloomberg.

Відомо, що власники найбільшої франшизи піци Domino’s  - Domino’s Pizza Enterprises Ltd., що працюють в Європі та Азії, розробили спеціальний відділ Domino’s Robotic Unit, що спостерігатиме за розвитком проекту доставки піци роботами.

Крім того, ця компанія вже використовувала роботів для доставки піци в Новій Зеландії та Австралії минулого року. У листопаді того ж року вони спробували використати для доставки піци дрони.

"Враховуючи наші плани розвитку, в найближчі 5-10 років у нас просто не буде достатньої кількості кур’єрів, якщо ми не долучатимемо до нашої команди подібні ініціативи", - повідомив голова Domino’s Дон Мейдж.

Видання зазначає, що роботи будуть автономно пересуватись пішоходними доріжками з максимальною швидкістю 6 кілометрів на годину і зможуть перевозити до 18 кілограмів.

Клієнт зможе отримати своє замовлення, відчинивши спеціальний відсік у робота за допомогою спеціального коду, що прийде йому на мобільний.