Вчені довели, що на Землю надходять містичні радіосигнали з космосу

Науковцям вдалося довести, що швидкі радіоімпульси дійсно надходять на нашу планету з космосу

Дослідження щодо виявлення природи цих радіохвиль провели представники Технологічного університету Суінборну в Австралії, повідомляє видання Science Alert.

Зазначається, що ці радіоімпульси тривають лише кілька мілісекунд, при чому відбуваються сплески енергії, які є в мільярд разів яскравішими, ніж будь-що інше, що людство колись бачило. До цього часу, вчені зафіксували близько 20 таких імпульсів, однак вони ніколи не могли пояснити їхнього походження. 

Для вирішення цієї проблеми, науковці використали австралійський телескоп Молонго, який охоплює площу огляду близько 18 тисяч квадратних метрів. В результаті було виявлено ще три нових радіоімпульси, які співпали із попередніми зафіксованими радіохвилями. Це й стало свідченням того, що сигнал не може походити з Землі. 

Попри це, зараз дослідники досі не встанови точного місця походження цих хвиль, втім кажуть, що вони надходять з тієї частини космосу, де знаходяться сузір'я Гідра та Корма. Наразі вчені хочуть ще більше вдосконалити телескоп, щоб зрештою знайти головну точку, звідки походять ці сигнали.