Колонізація Марсу. Названі три ключові фактори для успіху місії

Успішна колонізація Марсу буде залежати від запровадження трьох ключових технологій

Про це заявив планетарний вчений в Університеті Центральної Флориди Філіпп Метцджер, повідомляє CBS News.

Він зауважив, що саме ці технології дозволять отримати необхідні матеріали для потенційної колонізації Червоної планети та встановити так званий ланцюг постачання необхідних речей.

По-перше, люди повинні почати використовувати астероїди як ресурс для отримання палива, що дозволить значно скоротити витрати для космічних подорожей. Для цього інженерам необхідно побуувати спеціальний комічний корабель, який буде займатися видобутком корисних копалин на астероїдах. 

Другим важлив аспектом є створення гігантських космічних інтернет-антен, які будуть вироблені за допомогою технології 3D-принтерів. При цьому для друку будуть використовувати металеву руду, яку видобуватимуть з астероїдів. Зараз науковці вже почали розробляти спеціальні принтери,в яких будуть використовуватися саме космічні матервали, а друк відбуватиметься поза Землею.

Третім кроком стане перенаправлення енергії з космосу на Землю. Над цією розробкою працює колишній науковець NASA Джон Менкінс, який хоче запустити на орбіту тонкі рухомі дзеркала, які б відбивали промені сонячної енергії на Землю для підживлення сонячних батарей.