Київське метро судитиметься із журналістами, які залишили у підземці дві коробки

На станціях метро "Лісова" та "Хрещатик" журналісти залишили дві коробки, щоб перевірити реакцію пасажирів на підозрілий предмет

Про повідомила прес-служба КП "Київський метрополітен" у Facebook.  

Підозрілі коробки побачили працівники метро, які відразу викликали на місце правоохоронців, що несуть службу у підземці. Однак з’ясувалося, що коробки загрози не несуть, а залишили їх журналісти, які проводять експеримент. 

"1+1 залишили коробки на "Лісовій" та на "Хрещатику". Напевне, думають, що це дуже вдало і смішно, поки в Санкт-Петербурзі хоронять людей, які загинули внаслідок теракту в метро", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила "Українській правді" речник підземки Наталка Макогон, про те, що проводитимуть такий експеримент їх ніхто не попереджав, тож нараз метрополітен готує відповідну заяву до поліції.

Вона додала, що довго "самотні" торби чи коробки лежати у метро не будуть.

"У нас є працівник метро на станції, є правоохоронці, плюс у нас є планові перевірки з цього питання у певні години. Скільки їх і в який час, сказати не можу", - сказала речник метро.

Водночас, за її словами, пасажири рідко повідомляють про підозрілі предмети.

"На жаль, дуже нечасто пасажири заявляють про таке. Всі думають, що то не їх діло, і що вони поспішають найбільше. Але це питання безпеки усіх", - наголосила Макогон.

Як наголосила речник поліції Києва Оксана Блищик, подібні жарти можуть призвести до адміністративної відповідальності.

"Якщо в умовах терористичної загрози і посилених заходів безпеки хтось ще хоче так жартувати, то хай пам’ятають про те, які наслідки це може мати. Не треба залякувати людей, не треба провокувати поліцію. Є у нас антитерористичний центр у СБУ, який уповноважений проводити такі навчання".