У Латвії збирають команду проти кремлівських тролів у ЗМІ

Колишній співробітник латвійського МЗС Інгмарс Бісенієкс збирає команду "ельфів", які боротимуться з фейками і пропагандою, поширюваною "кремлівськими тролями" у електронних ЗМІ

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Головна мета, яку я ставлю, - це awareness raising, підвищення інформованості людей, в основному молодих, які щодня користуються інтернетом. Активність ініціативної групи ентузіастів, які могли б коротким і прийнятним способом донести до людей актуальну інформацію, була б хорошою справою", - говорить Бісенієкс.

Латвійські "ельфи" спиратимуться на досвід литовських інтернет-активістів, які стали використовувати для свого позначення поняття сленгу "ельфінг", що виникло у Рунеті ще 2009 року. Бісенієкс сподівається, що діяльність ініціативної групи започаткує громадський рух по підвищенню медіаграмотності серед співвітчизників.

За словами Бісенієкса, безглуздо боротися з кожним коментарем "тролів", це фізично неможливо і не треба, оскільки вони і переслідують мету зачіпати, провокувати, викликати якусь емоцію. Навпаки, треба регулярно давати людям рекомендації, показувати, де можна придбати коректні, а не фейкові знання про те, чим вони цікавляться.