В Україні за підтримки НАТО з'явиться центр з кібербезпеки

В Україні створять єдиний центр з кібербезпеки за підтримки фахівців НАТО, консультантів турецької компанії HAVELSAN та спеціалістів НТУУ "КПІ"

Про це інформує прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

Як йдеться у повідомленні, "Укрінмаш", що входить до складу "Укроборонпрома", розпочав підготовку до створення єдиного центру з кібербезпеки.

"Першим має бути створення команди професіоналів, які поєднані однією ідеєю", - сказав заступник генерального директора із зовнішньоекономічної діяльності "Укроборонпрома" Денис Гурак.

В дискусії під час презентації проекту також взяли участь представники РНБО, Міністерства оборони, СБУ, Держспецзв’язку, Департаменту кіберполіції України.

За словами директора з кібербезпеки турецької компанії HAVELSAN, 10 років тому в Туреччині було створено сучасний центр кібербезпеки. В рамках українсько-турецької співпраці вони готові надавати консультації щодо створення проекту.

Консультативну допомогу надасть також команда "білих" хакерів DCUA під керівництвом Миколи Ільїна, що за результатами минулого року очолила світовий рейтинг у сфері кібербезпеки.