В уряді пояснили, чому не поспішають до НАТО

Наразі Україна не намагається прискорити процес вступу до НАТО, адже необхідно вирішувати важливі питання всередині держави

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що наразі держава веде активний політичний діалог з НАТО, втім шукає саме партнерства, а не захисту чи притулку.

"Ми не говоримо сьогодні про термінову заявку на членство: ми не намагаємося прискорити цей процес. Ми розуміємо, що зараз головна мета - це домашня робота ", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, Україна та Альянс наразі поділяють велику кількість спільних питань та тем для обговорення, тим часом держава зараз перетворилась на "східний фланг НАТО", тож послідовно рухається до членства в організації. 

"Той гіркий досвід, який ми сьогодні отримуємо, може стати в нагоді нашим партнерам - членам НАТО. Також хочу наголосити, що українці, незважаючи на те, що захищають свою країну, не припиняють участі в миротворчих операціях НАТО", - підсумувала Клімпуш-Цинцадзе.