Як не треба будувати: київський міст на Троєщину ввійде в німецький підручник

Для Федерального міністерства транспорту Німеччини Подільсько-Воскресенський міст, будівництво якого було розпочато ще у 1993 році та не завершено досі, став об'єктом дослідження

Про це повідомляє Deutsche Welle.

6 квітня міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт відвідає Київ. Він зустрінеться з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

Під час офіційного візиту Добріндта відбудеться презентація технічно-фінансової експертизи Подільсько-Воскресенського мосту, яка була проведена німецькими фахівцями. На виконання цієї експертизи Німеччина виділила 200 тис. євро.

Аналіз невдалого київського проекту було виконано в рамках створення практичного посібника з рекомендаціями для планування та будівництва великих мостів на німецьких автомобільних трасах.

Рекомендації мають допомогти у майбутньому оцінити ризики та уникнути помилок, яких було допущено при плануванні інших об'єктів, зокрема Подільсько-Воскресенського мосту. Експертиза включає також аналіз можливостей завершення цього проекту. Деталі будуть озвучені під час презентації.