Звіт глави НАЗК про премії 200 тис. у Раді заглушили вигуками "Ганьба!"

Під час звітування з трибуни у Верховній Раді України голова Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак розповіла, за що нарахувала собі премії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час виступу у голови НАЗК нардепи активно цікавилися, за що Корчак нарахувала собі тисячні премії. 

"Стосовно премій, ніяких незаконних дій з мого боку не було. Це питання вже вирішено за результатами звернень НАБУ до Кабміну", - відповіла голова НАЗК, не уточнивши суму та за що нарахувала премії.

Після цього у залі розпочався гул та крики "Ганьба", а нардепи обступили Корчак біля трибуни. 

"Це разова була премія, 200 тис. грн... у цьому місяці 87 тисяч", - говорила Корчак, яку постійно перебивали нардепи із криками "чому? та за що?".

"Не підпалюйте суспільство, моя заробітна плата не є вищою антикорупційних органів і саме в законі написано, що цей орган має бути незалежним", - зазначила голова НАЗК.

На питання про премії Корчак ухилялася, після того Парубій попросив надати чітку відповідь на пряме запитання нардепів.

"Премії нараховувалися у серпні, жовтні і листопаді - все. 200 тис. грн була премія, премію отримували за роботу. За яку роботу?  За свою роботу, не ганьбіться ось результат цієї роботи (показує на звіт НАЗК): запущений механізм фінансування політичних партій, е-декларування, постійна робота із виявленням запобігання корупції...", - зазначила Корчак під гул та крики депутатів.

Після цього нардеп від БПП Олександр Домбровський запропонував нардепам змінити форму спілкування, адже "на трибуні не просто голова НАЗК, а жінка", деякі  нардепи підтримали ініціативу оплесками.