У Київському метро затримали чоловіка з сумкою золота, викраденого з ювелірки на Житомирщині

Поліція затримала у метрополітені Києва 19-річного хлопця, який намагався здати у столичному ломбарді награбоване золото з ювелірного магазину на Житомирщині

Про це повідомляє прес-центр Нацполіції.

Пограбування відбулось 4 квітня у Новограді-Волинському.

"У приміщення ювелірки, де знаходилася одна продавчиня, увірвалися двоє чоловіків в масках. За словами працівниці закладу, один з них тримав у руках биту, інший - предмет, схожий на пістолет. Погрожуючи фізичною розправою, невідомий битою розбив скло на вітрині, потім обидва вихопили лотки із золотом і зникли. Сума збитку склала майже 850 тис. грн", - розповіли у поліції.

Як повідомляється, першого підозрюваного, яким виявився 19-річний хлопець, затримали в київському метро.

"Хлопець ніс габаритну сумку, що здалася правоохоронцям підозрілою. Під час огляду у ній виявили золоті ювелірні вироби з цінниками. Під час перевірки хлопець зізнався у злочині. Як з'ясувалося, молодий чоловік мав намір здати награбоване в столичному ломбарді", - заявили у відомстві.

Пізніше правоохоронці затримали і двох його спільників.

"Попередньо встановлено, що до злочину хлопці готувалися кілька місяців. Безпосередньо в день здійснення переодяглися в під'їзді найближчого будинку, а потім, після нападу, спалили всі речі, сподіваючись тим самим знищити докази своєї причетності", - зазначили поліцейські.

Затриманим тепер загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.