Європарламент погрожує Білорусі санкціями через масові затримання

Європейський парламент введе санкції проти Білорусі за масові затримання людей на День волі 25 березня, якщо не буде проведено розслідування ситуації

Про це йдеться у резолюції Європарламенту, інформує прес-служба ЄП.

"Парламент засуджує репресії проти мирних демонстрантів на багатотисячних акціях по всій Білорусі, зокрема, на День волі 25 березня, коли сили безпеки били протестувальників і заарештували сотні людей, включаючи місцевих та іноземних журналістів", - зазначено у повідомленні.

Депутати Європарламенту висловлюють стурбованість останніми подіями і новою хвилею репресій у Білорусі. Відзначається, що влада проводить рейди проти організацій громадянського суспільства та превентивні арешти опозиціонерів перед протестами.

Європарламент закликає владу Білорусі звільнити всіх затриманих під час акцій протесту.

"ЄС у лютому 2016 року скасував більшість обмежувальних заходів щодо білоруських офіційних осіб в якості жесту доброї волі з метою заохочення Білорусі для поліпшення прав людини, демократії та верховенства закону. В разі нездатності провести ретельне і неупереджене розслідування всіх заяв по нещодавнім демонстраціям, ЄС може ввести нові обмежувальні заходи", - йдеться у резолюції.