Церковник за півмільйона продавав реліквії, які носив покійний митрополит Володимир

Прокуратура затримала колишнього протоієрея, який намагався продати за півмільйона доларів старовинні церковні реліквії, які належали митрополиту Київському і всієї України Володимиру

Про це повідомляє Прокуратура Київської області.

"Вчора, 06 квітня, у центрі столиці, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками поліції затримала колишнього протоієрея, який намагався продати за півмільйона доларів США 21 старовинну церковну релігію, яку, зокрема, особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир", - повідомляє прокуратура.

Установлено, що в березні 2016 року невідомі особи викрали з будинка Олексія Драбинко, який свого часу був особистим секретарем предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи в яких зберігалися церковні реліквії. За попередніми підрахунками вартість викрадених речей становить понад 15 млн гривень.

За місцем проживання зловмисника було проведено обшук під час якого виявлено та вилучено предмети, схожі на ножі, мисливська зброя, ікони та інші речі.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 (збут майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.