Держкіно ініціює перевірку серіалів, які показував канал "Україна"

Держкіно звертає увагу телеканалу "Україна" на неможливість демонстрування в ефірі серіалу, якому скасували прокатне посвідчення та ініціює перевірку інших

Про це заявляє прес-служба державного агентства.

"Державне агентство України з питань кіно звертає увагу телеканалу "Україна" на неможливість демонстрування у власному ефірі вже проанонсованого телесеріалу "Гірке щастя" у зв’язку з відсутністю діючого прокатного посвідчення. Також Державне агентство України з питань кіно ініціює додаткову перевірку телесеріалів "Забута жінка" та "Чуже щастя" на предмет відповідності Закону України "Про кінематографію", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Держкіно розповіли, як раніше видали прокатні посвідчення телесеріалам "Забута жінка" та "Чуже щастя", через які в ЗМІ розгорнулися дискусії.

"Телесеріал "Забута жінка", права на який належать ТОВ "ABC фільм Україна" та компанії ABC Film Sp.z.o., згідно із наданими виробником документами, фото-, відео та іншими доказами, вироблений на території України у 2016 році. На основі наявності цих документів Державне агентство України з питань кіно ухвалило рішення про видачу прокатного посвідчення означеному серіалу. Телесеріал "Чуже щастя", права на який належать ТОВ "Кінокомпанія Фільм Стрім" та компанії ABC Film Sp.z.o., згідно із наданими виробником документами, а також фотодоказами, вироблений на території України у 2017 році", - зазначили в прес-службі.