На Київщині спіймали підозрюваного в згвалтуванні та вбивстві пенсіонерки

На Київщині правоохоронці затримали чоловіка за підозрою в згвалтуванні і вбивстві 72-річної жінки

Про це повідомили в прес-центрі поліції Київської області.

На початку квітня на спецлінію 102 поліції Київщини надійшло повідомлення від жительки Березань про те, що вона в кущах на узбіччі виявила оголене тіло невідомої жінки віком 50-ти років з численними тілесними ушкодженнями.

Поліцейські встановили, що потерпіла - 72-річна місцева жителька, яка напередодні поїхала з дому на велосипеді і пропала. Судово-медична експертиза встановила, що жінка померла від крововиливу в мозок і перелому шийного хребця.

Також було встановлено факт фізичного насильства над нею. Пізніше поліцейські встановили особу підозрюваного і затримали його.

Ним виявився раніше судимий 24-річний харківчанин, який на початку минулого року повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за умисне вбивство, і вийшов на волю по "закону Савченко".

Встановлено, що зловмисник з листопада 2016 проживав в будинку на горищі, розташованому поруч з місцем скоєння злочину.

Поліцейські вилучили одяг зі слідами крові, сумку з особистими речами та зошит із записами сексуально-насильницького змісту.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про оголошення особі про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу.