Радбез ООН відреагував на теракти в церквах Єгипту

Рада безпеки ООН назвала терористичні атаки на християнські храми в Єгипті "жахливими і підлими", і закликала всі країни активно співпрацювати з єгипетською владою для покарання злочинців

Про  це йдеться у заяві для преси, передає Интерфакс.

"Члени Ради безпеки найрішучішим чином засудили жахливі теракти, що відбулися у Вербну неділю 9 квітня 2017 року під час служби в двох церквах в Танти й Олександрії в Єгипті, в результаті яких загинули щонайменше 41 особа і понад 100 постраждали", - йдеться у заяві.

Члени Ради заявили про необхідність "притягнення до відповідальності виконавців, організаторів і спонсорів цих актів тероризму" і "настійно закликали всі держави відповідно до їх зобов'язань за міжнародним правом і відповідними резолюціями Ради Безпеки активно співпрацювати з урядом Єгипту і всіма іншими відповідними органами з цього питання".

"Члени РБ підтвердили, що тероризм у всіх його формах і проявах являє собою одну з найбільш серйозних загроз міжнародному миру й безпеці", - наголошується у заяві.

Рада безпеки висловила співчуття сім'ям загиблих і урядові Єгипту і побажала якнайшвидшого й повного одужання постраждалим.