Трамп обдумує посилення санкцій проти Росії через Сирію

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість посилення санкцій проти Росії і Ірану через їхню підтримку голови Сирії Башара Асада

Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в ефірі CNN.

"Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде", - повідомила постпред.

За її словами, перша реакція Москви на жахливу трагедію, в якій загинули невинні люди, серед яких було багато дітей, було не співчуття, а констатація: "Це зробив не Асад".

"Не можна забувати, що Росія взяла на себе відповідальність за ліквідацію хімічної зброї в Сирії. Добре, що держсекретар Тіллерсон наступного тижня їде до Росії, де планує отримати відповіді на цікаві для нас питання", - сказала Хейлі.

При цьому вона висловила припущення, що "Росія знала про хімічну зброю і атаки і приховала це, або була ошукана Асадом, який володіє хімзброєю без їхнього відома".

Вона також відповіла на запитання, чи є у США докази причетності Дамаска до хіматаки в Ідлібі. За словами Хейлі, адміністрація прийшла до висновку про вину сирійської влади на основі секретних матеріалів.

"Нам показували докази, президент бачив докази. Всі вони, зрозуміло, засекречені, і я впевнена, що коли вони зможуть розсекретити їх, вони це зроблять", - сказала дипломат.