Донбасу загрожує екологічна катастрофа, - Геращенко

Українська сторона в Мінську вимагатиме допуску ремонтних бригад до критичних об'єктів. Без ремонту ряду підприємств Донбасу, регіону загрожує екологічна катастрофа

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Геращенко разом з нардепом Марією Іоновою здійснили робочу поїздку на Донбас, де, за дорученням президента, провели нараду щодо екологічної ситуації, яка "напряму залежить від безпекової і сьогодні погіршується".

"Ми не змогли відвідати Донецьку фільтрувальну станцію, яка через обстріли з грудня минулого року зупинялася 14 раз, але ж там постійно працюють люди, в основному жінки, а зона безпеки звузилася від двох кілометрів до ста метрів. І, не дай Бог, через обстріли будуть пошкоджені контейнери з хімічними речовинами, це загрожує екологічною катастрофою і ураженням десятків кілометрів, смертельною небезпекою для людей", - написала Геращенко.

Також вона повідомила про катастрофічну ситуацію на підприємствах Бахмутського аграрного союзу, де утримується більше 93 тисяч свиней і де три роки не можуть провести колекторні і очисні роботи.