Фігурант "справи Курченка" визнав провину

Затриманий раніше в Дніпрі підприємець, причетний до організації фіктивного вивезення нафтопродуктів через Одеську область в рамках "схеми Курченка", підписав з прокурором угоду про визнання провини

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

«Під час розслідування злочинної схеми вже винесено обвинувальний вирок фігуранту угод з нафтопродуктами. Так, підприємець, якого в лютому 2017 р затримали в м. Дніпро співробітники Управління Служби безпеки України в Одеській області, визнаний винним в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область і підробці документів. З урахуванням визнання підозрюваним своєї вини і сприяння слідству між ним і прокурором укладено угоду про визнання провини», — йдеться в повідомленні.

Крім того, під час розслідування прокуратура повідомила про підозру капітану, який здійснював заходи суден в Ренійський морський порт з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Суд також надав дозвіл на затримання і доставку ще шести капітанів, підозрюваних у підробці документів про вивезення палива за межі митної території України.