П'є на робочому місці і рахує гроші під столом: робочі будні судді Бобровника. Документ

Суддя Солом'янського суду Києва Олександр Бобровник п'є і бере хабарі прямо в робочому кабінеті

Про це свідчать протоколи відеозаписів, які вели правоохоронні органи в рамках порушеної проти судді кримінальної справи. Їхні фрагменти оприлюднені на сторінці проекту Prosud у Facebook.

Як наголошують активісти, протоколи свідчать, що зазвичай Бобровник починає свій робочий день з того, що приймає спиртні напої, а також рахує під столом гроші і перев'язує їх резинкою.

У приціл уваги активістів суддя Бобровник потрапив після того, як своїм неправосудним рішенням зробив бездомним 68-річного Олександра Кучерявенка, якому повернули його квартиру тільки через 3,5 року. "Проти Бобровника порушили кримінальну справу за ст. 375 КК України (завідомо неправосудне рішення). Але дуже скоро вона була закрита. Адвокати оскаржили закриття і вона була відновлена. Тиждень тому нам стало відомо, що вона знову закрита".

"Ми отримали копії протоколів огляду відеозаписів, які вели в рамках проведення оперативно-технічних заходів у службовому кабінеті судді Бобровника.

Тобто, щодо нього проводили негласні слідчі дії. У його кабінеті була встановлена камера, яка фіксувала все, що там відбувається. Ці протоколи настільки точно і яскраво демонструють жахливий стан нашого правосуддя, що їх повинен прочитати кожен. Тому ми вирішили опублікувати їх", - повідомляє Prosud. Зібрані правоохоронцями факти свідчать про винуватість судді.

"У ході застосування оперативно-технічних заходів були отримані відомості, які свідчать про наявність у діях Бобровника О.В. ознак кримінальних і корупційних правопорушень, у тому числі незаконне отримання суддею матеріальних благ, порушення вимог щодо неупередженого розгляду справ, вчинення дій, що порочать звання судді і можуть викликати сумнів у його об'єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів".

Однак активісти не бачать підстав для спокою. "Все правильно, але після таких висновків справу ... закривають. Зате тепер Бобровник на міцному гачку", - зазначає Prosud. Чергове свідчення, як працює кругова порука і формується система залежних суддів ", -зазначає Prosud.

Як вказував на своїй сторінці у Facebook журналіст-розслідувач Володимир Бойко, Бобровник виносить неправосудні ухвали на користь НАБУ.

"Бобровник – це кишеньковий суддя директора НАБУ Ситника. Кишеньковий – у буквальному розумінні, оскільки детективи НАБУ в присутності сторонніх людей викликають у нецензурних висловах Бобровника до себе за отриманням вказівок. Бобровник ревно обслуговує Ситника, оскільки той пообіцяв йому посаду в майбутньому Антикорупційному суді", - стверджує журналіст. ЗМІ також пов'язували лояльність судді Бобровника до НАБУ з наявністю кримінального провадження щодо нього, відкритого НАБУ.