Військовий літак ледь не "підрізав" борт Трампа

За кілька хвилин до посадки літака з Дональдом Трампом на Об'єднаній військовій базі Ендрюс у Меріленді несподівано близько до президентського борту наблизився інший військовий літак

Про це повідомляє "Голос Америки".

Літак C-17 Globemaster був помічений о 18:23 за місцевим часом у неділю, коли президентський літак заходив на посадку на своїй базі в Меріленді під Вашингтоном.

Президентський борт не здійснював жодних маневрів, щоб ухилитися, і не було ніяких ознак, що йому загрожувала небезпека. Через 6 хв. президентський літак приземлився на базі Ендрюс.

Свідками інциденту стали декілька журналістів. Появу літака першим помітив фотограф Associated Press Алекс Брендон, якому вдалося зробити знімок після того, як той наблизився з півночі, перебуваючи на трохи більш низькій висоті, і підійшов до правого борту президентського літака.

Журналісти, які побачили інший літак, включаючи телевізійного технічного фахівця, який літав на президентському лайнері з часів адміністрації Джиммі Картера, погодилися, що вони ніколи не були свідками такого зближення.

"Я б сказав, що це, поза всяким сумнівом, дивна пригода", - заявив підполковник ВПС США у відставці, якого цитує видання Strategic Sentinel, що спеціалізується на геопросторовій розвідці.

Зазвичай літаки не наближаються один до одного ближче ніж на 300 м по вертикалі і 4,8 км по горизонталі. При цьому авіадиспетчери часто забезпечують президентському літаку ширший коридор.

На борту номер один знаходилися головний стратег президента Стів Беннон, радник Стівен Міллер, радник з національної безпеки Герберт Макмастер і заступник глави адміністрації Білого дому Джо Хейгін.

Трамп повертався до Вашингтона після чотириденного перебування в своєму особняку Мар-а-Лаго у Флориді.