"Найскладніший період з часів "холодної війни": Росія домагатиметься діалогу з США

Росія сподівається на продуктивні перемовини зі США в контексті нещодавніх події у Сирії

Про це йдеться в офіційній заяві міністерства закордонних справ Росії, оприлюдненій на сайті відомства.

Зазначається, що цю заяву було оприлюднено у зв'язку із сьогоднішнім візитом до Москви держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

"Очевидно, що російсько-американські відносини переживають найскладніший період з часів закінчення "холодної війни", - наголосили у МЗС.

Таку ситуації у відомстві пов'язують із діями попередньої адміністрації президента США, яка зробила все можливе, щоб "загострити відносини, зокрема штучно обмежила вплив Росії на міжнародній арені та її економічне зростання за допомогою санкцій. 

"І українська криза, і сирійська проблема при всьому їхньому трагізмі і неоднозначності - це прямий наслідок безвідповідальної політики Адміністрації Обами... Спроби звинувачувати Росію, які були й продовжують вживатися американським політичним істеблішментом, лицемірні. Не ми спровокували антиконституційний переворот на Україні, не ми розпалювали багаття так званої "арабської весни", - стверджують у заяві.

Таким чином російське МЗС стверджує, що готове до відкритого діалогу з Росією, однак не збирається поступатися своїми інтересами.

Все по темі: Удар США по Сирії