У Раді зареєстрували законопроект, який дозволить звільнити голову НАЗК

У парламенті зареєстрували урядовий законопроект, який дозволить звільнити голову НАЗК Наталію Корчак

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на сторінці у Facebook.

У тексті законопроекту вказано, що у випадку наявності висновку аудиту діяльності НАЗК про неефективність діяльності НАЗК та неналежне виконання обов'язків його головою та/або спеціальним уповноваженим, Кабінет Міністрів приймає рішення про дострокове припинення повноважень голови Національного агентства та/або спеціального уповноваженого.

"Уряд вчора на позачерговому засіданні підтримав проект Закону "Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції" (щодо удосконалення порядку організації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції)". Сьогодні він був зареєстрований у Верховній Раді під номером 6335", - повідомив міністр.

Уряд звернувся до президента з метою визначити розроблений проект як пріоритетний і такий, який потребує першочергового розгляду в парламенті.

"Нам необхідно максимально швидко вирішити дане інституційне питання. Лише так ми зможемо забезпечити повноцінну роботу системи електронного декларування та дамо можливість усім державним службовцям у нормальному режимі подати декларації", - повідомив міністр.

За його словами, "у наших силах зробити все можливе, щоб люди, які через непрофесійну діяльність чинного складу НАЗК фактично не змогли подати декларацію і ходять під загрозою відкриття кримінального провадження, не стали жертвами переслідувань".