За 5 років кількість екомобілів в Україні зросте до 120 тисяч

У 2016 році Україна увійшла до п’ятірки країн-лідерів Європи за темпами розвитку екологічного транспорту

Про це йдеться в сюжеті Еспресо.TV.

Таким чином було продано понад 2500 електрокарів та гібридних автівок, у той час як паралельно розбудовується й інфраструктура обслуговування.

Зокрема, одна із вітчизняних компаній вже встановила більше півтисячі зарядних станцій. Зареєструвавшись у системі, автовласники отримують через мобільний додаток карту з адресами електрозаправок та можуть замовити бронювання.

"Ми повністю займаємо 97% ринку і ми повністю покрили всю Україну і немає того місця, де ви можете застрягти", - наголосив генеральний директор АвтоЕнтерпрайз Дмитро Ніконов.

Долучитися до роботи мережі зарядних об’єктів можуть і приватні особи. Достатньо просто придбати чи взяти у лізинг та встановити пристрій на власній території.

"Ви виставяете всі налаштування самі, вартість виставляєте самі, ми піаримо цю станцію у Facebook, Вконтакте, інших всіх соцмережах, розкручуємо СЕО напрямок, таргетинг, щоб люди бачили її. вашу станцію на всіх картах будуть бачити всі електромобілисти", - пояснив Ніконов. 

Таким чином роботу мережі підзарядних станцій першими оцінили у службах Еко-таксі. Зявились додаткові стимули інвестувати в цей бізнес. Зокрема, директор служби Еко-Таксі Аліна Мустафаєва зауважила, що машини заряджаються на досить вигідних умовах.

"Ми заряджаємося за собівартістю - як за кіловат оплачуємо. На сьогоднішній момент у мене 100 автомобілів вже працюють на лінії і кожен день приватні інвестори додають мені по 2-3 автомобіля в день. Насправді юристи та бухгалтери навіть не встигають обробляти документацію", - розповіла Мустафаєва. 

Вигідні умови розробники обіцяють і для простих автолюбителів, які вирішили пересісти на Екомобіль. Серед них - пільги на зарядку та знижка при купівлі еко-авто.

"Цей автомобіль довічно має знижку 50% у всій мережі зарядних станцій", - підсумував Ніконов.

Він додав, що зараз компанія розробляє достатньо цікавий проект для десятка зарядних станцій.

"У нас там буде нічний тариф - зарядити автівку на 150 кілометрів буде 20 гривень, якщо ви купили автомобіль в АвтоЕнтерпрайз", - пояснив він.

За даними Головного сервісного центру МВС, за перші три місяці 2017 року в Україні зареєстрували ще 548 нових електрокарів. Аналітики консалтингових компаній прогнозують — у найближчі пять років їхня загальна кількість зросте до 120 тисяч.