Збитки майже на 4 млн. У Києві обшукали військове підприємство

Працівники прокуратури Києва провели обшуки на підприємстві, яке постачає комплектуючі на підприємства військово-промислового комплексу

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Працівниками прокуратури Києва спільно зі слідчим управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах проведено обшуки в офісних приміщеннях та за місцем проживання службових осіб столичного товариства, яке постачає комплектуючі для військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що для прикриття незаконної діяльності зловмисники оформлювали придбання комплектуючих для військової техніки через низку товариств з ознаками фіктивності. Вказані підприємства ніколи не отримували та не виробляли ці комплектуючі, а за документами займалися закупівлею лише продуктів харчування, білизни та взуття.

Правоохоронці вилучили документацію, комп’ютерну техніку, більше 100 печаток і штампів, у тому числі військових частин з різних регіонів України, а також штампи для формулярів та паспортів комплектуючих. Сума збитків, завданих незаконною діяльністю, складає понад 3,7 млн гривень.