Газова атака в Сирії: США розслідують причетність Росії, - ЗМІ

Наразі США намагаються з'ясувати, чи були причетні російські військові до застосування Сирією хімічної зброї у провінції Ідліб

Про це з посиланням на високопосадовців Білого дому пише видання AFP, передає Deutsche Welle.

Співрозмовник видання зауважив, що наразі держава почала збирати данні розвідки стосовно того, чи знали російські військові про заплановане використання хімічної зброї військами президента Башара Асада. Вашингтон також хоче з'ясувати, чи брала Росія безпосередню участь у бомбардуванні міста Хан-Шейхуна, де й відбулася хімічна атака. 

Представник Білого дому зауважує, що військовослужбовці Росії могли заздалегідь знати про плани Сирії.  

"Як так сталося, що їхні війська, що дислокуються на тому самому місті разом з тими сирійськими військами, які планували, готували та здійснили цю атаку із застосуванням хімічної зброї, нічого заздалегідь не знали про це?" - наголосив співрозмовник. 

Тим часом інше джерело видання зауважило, що зараз російська влада проводить дезінформаційну кампанію для того, щоб світова спільнота так і не дізналася, що саме сталося у провінції. За його словами, Кремль завжди намагався перекинути провину за скоєнні сирійською владою злочини  на сирійських повстанців або на терористичне угруповання "Ісламська держава".

Все по темі: Удар США по Сирії