Купити квиток у МАУ відтепер можна лише за паспортом

Сьогодні, 12 квітня, набув чинності закон Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації, прийнятий Верховною Радою 21 березня 2017 року

Про це повідомляє прес-служба МАУ. 

Дана норма передбачає внесення до бронювання паспортної та контактної інформації про пасажира і діє на всіх внутрішніх та міжнародних рейсах МАУ.

Мета нової програми – забезпечити регулярність польотів та безпеку пасажирів, екіпажів, наземного персоналу та повітряних суден.

Відзначається, що в новій редакції враховано стандарти і директиви Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Європейського Союзу, Європейського агентства авіаційної безпеки, а також Європейської конференції цивільної авіації.

"Перевізники, які виконують рейси до/з пунктів ЄС, зобов'язані надавати міграційним службам країн прильоту/вильоту попередню інформацію про пасажирів. Пакет даних включає ім'я пасажира, його паспортні та контактні дані, дати в'їзду/виїзду, номер квитка, місце його оформлення, спосіб оплати, номер місця та інформацію про багаж", - йдеться в повідомленні.

Компанія наголошує, що персональні дані пасажирів використовуються виключно з метою посилення заходів авіаційної безпеки і попередження терористичної загрози та зберігаються протягом 6-ти місяців з подальшою передачею на зберігання протягом 4,5 років. Обмін інформацією про пасажирів здійснюється між членами ЄС та третіми країнами по надійних каналах з потужним захистом персональних даних.

"Ми уважно слідкуємо за змінами в законодавстві, аби працювати виключно у правовому полі. Тому невідкладно вводимо нову вимогу й розпочинаємо передавати інформацію про клієнтів міграційним службам відповідних держав. Система бронювання налаштована таким чином, що без внесення особистих даних про пасажира квиток оформити неможливо", – зазначила корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.